Juventus – Fiorentina

juventus-vs-fiorentina.jpg
056 –H Juventus – Fiorentina

ODDS: 1,53

Az Olasz Kupa elődöntőit első felvonását rendezik. Az egyik ágon Lazio – Napoli párharc bontakozik ki míg a másik ágon Juventus Fiorentina mérkőzést rendeznek.  Tegnap a Lazio Napoli odavágó 1-1es döntetlennel zárult. A Juventus és a Fiorentina utoljára 9 éve találkozott egymással az Olasz Kupában, akkor izgalmas két mérkőzés során 6-3as összesítéssel a Juventus léphetett tovább. ( 2-2, 4-1)
A Juventus azzal, hogy az As Roma folyamatosan pontokat veszít már jó pár forduló óta, szinte biztosan megnyeri az Olasz Bajnokságot ismét, 9 pont az előnye. A Fiorentina is jó szezont fut, jelenleg az 5. helyen vannak, 3 pontra a Bajnokok Ligája indulást érő 3. helytől.  Mindkét csapat minden sorozatot figyelembe véve, 12 mérkőzés óta veretlen, és ez alatt a 12 mérkőzés alatt mindkét csapat 8 győzelmet és 4 döntetlent könyvelhetett el. Az utolsó 10 egymás elleni mérkőzés során 5 Juventus győzelem, 4 döntetlen és 1 Fiorentina győzelem született. Idén a Juventus már egy kupát elbukott, a Szuper Kupa döntőben a Napoli verte meg tizenegyesekkel 1-1es rendes játékidő után. Emlékezetes lehet a tizenegyes párbaj, a fiúk 9szer is a büntetőponthoz indultak. Nem hisszük, hogy a Szuper Kupa után még egy kupából ki szeretnének esni, hiszen ha reálisan látjuk a dolgokat, akármennyire jó ez a Juventus, nemzetközi szinten még kevés, a Bajnokok Ligája győzelemre reális esélyük nincs. Tehát ha a bajnokság mellett (ami szinte elvárás a Juventussal szemben, tudva, hogy az elmúlt években mennyit gyengült a bajnokság) más címet nem szereznek, akkor elég gyenge szezon lesz ez a számukra. A Fiorentina pedig, egy Bajnokok Ligája indulásért minden kupát beáldozna idén. Mivel jelenleg reális esély van erre, úgy érezzük, inkább a bajnokság, ami prioritást élvez náluk.
Hiányzó mindkét oldalon akad. A Juventus oldalán sérült Luca Marrone középhátvéd, a védekező középpályás, Pirlo és a baloldali középpályás, Asamoah is. Nem sok hiányzó, már Pirlo és Asamoah sérülésének biztos nem örülnek..Jaj viszont ezen a téren a Fiorentinának. A sérültekből szinte egy kezdő tizenegyet ki tudnának állítani. Sérült az első számú kapus Tatarusano, Stefan Savic középhátvéd (Akit több nagy csapat is figyel), a középhátvéd Basanta, aki az Atalanta ellen gólt szerzett (végeredmény 3-2 Fio siker). Továbbá sérült még, Nenad Tomovic jobbszélső, a támadó középpályás Fernández,(aki a legtöbb gólpasszt adna a szezonban) a jobb támadó Bernardeschi, és a csatár Babacar, aki vezeti a házi góllövőlistát. A téli átigazolási szezonban eladták a szurkolók nagy kedvencét, Cuadradot, aki a második legtöbb gólt lőtte, és gólpasszt adta a csapatnál. Cserébe, kölcsönbe megkapták a Chelseatől Salahot, aki úgy néz ki nagyon jól beilleszkedett a csapatba, 1 hónap alatt 3 gólnál és egy gólpassznál jár. Az biztos, hogy Cuadrado játéka ma nagyon hiányozni fog a Fiorentinának. A Juventusnál nagyon jó formában van min Tévez, mind pedig Pogba, hazai pályán egyszer sem kapott ki a szezonban a Juventus, és ennyi sérülttel óriási meglepetés lenne, ha valamit fel tudna mutatni a Juventus ellen ma a Fio. Tippünk szerint tehát hazai győzelem várható ma, nyerni fog a Juventus.  Sok sikert mindenkinek!

Címkék: Tippmix