PSG – Monaco

ligue-one1.jpg205 – H PSG – Monaco

ODDS: 1,6

Igen, igen, és igen!! Ez a mérkőzés a sportfogadóknak egyenes a „Mennyország”. A két gigászi csapat a Francia Kupában fog ma este összecsapni. A PSG a második a bajnokságban a Monaco pedig a negyedik. Mindkét csapat a Bajnokok Ligájában helyt állni, és mindkét csapat angol csapat ellen küzd. A PSG nyújtott ott gyengébb teljesítményt eddig, hazai pályán nem tudott nyerni a Chelsea ellen, és a Chelsea elérte azt, amiért Párizsba ment, szerzett egy idegenben lőtt gólt, és nem kapott ki. Innentől, ha a PSG tovább akar majd jutni, a szezonjuk legjobb mérkőzését kell a Stamford Bridgén lejátszaniuk. Pedig tudjuk, hogy abban a stadionban még egy Barcelonának, vagy egy Manchester Unitednek sincs sok keresnivalója. Hiszen a kékek, ha kicsit gonoszak akarunk lenni, betolják a buszt a saját kapujuk elé, és ennek ellenére mégis vágnak az ellenfélnek 2-3 gólt és csókolom, mehetnek haza. Na de ennyire ne szaladjunk előre. A Monaco viszont kisebb meglepetésre, Londonban nyerni tudott, legyőzte az Arsenal csapatát,(akik amúgy egyáltalán nincsenek rossz formában) magabiztosan várhatja a visszavágót majd. Úgy tűnik a Monaco amúgy lassan már a londoni csapatok mumusa lesz, hiszen a híres 2003/2004-es Bajnokok Ligája szezonban, a másik londoni csapatot, a Chelseat tudták kiütni, méghozzá az elődöntőben 5-3as összesítéssel. (Végül a döntőben kikaptak Mourinho Portojától 3-0ra, de ez már történelem).
Térjünk vissza a Francia Kupára, nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától. Ugyebár a negyeddöntőket rendezik, egy mérkőzést játszanak a fiúk, aki nyer, az továbbjut. Ilyen egyszerű a képlet. Nincs visszavágó, ha döntetlen a mérkőzés, hosszabbítás következik.
Mindkét oldalon sok hiányzóval kell számolnia a csapatoknak. A PSG oldalán hiányzó Serge Aurier jobbhátvéd, Thiago Motta középhátvéd, az irányító középpályás Yohan Cabaye, és a jobb támadó Lucas. A Monaco oldalán a két középhátvéd Aymen Abdennour, és Wallace hiányzik, a jobbhátvéd, Raggi, illetve a csatár Traoré a hiányzó. A két csapat 3 napja játszott egymással utoljára, akkor a Monaco volt hazai pályán, egy unalmas 0-0 lett a meccs vége.
A Monaco meccsein van a legkevesebb gól a szezonban, átlag 1,7 gól esik összesen minden mérkőzésükön. Csak ötször fordult elő, hogy 2,5nél több gólt szereztek a szezonban. – Ahhoz képest, hogy milyen csatársorral rendelkeznek, a PSG sem lövöldözi a gólokat,. 27 meccsükből csak 11 mérkőzésen volt 2,5nél több gól. Az elmúlt 11 évben a két csapat 21szer találkozott egymással, és csak háromszor fordult elő, hogy 2,5nél több gól született! Utoljára 5 éve volt ilyen meccs. A 21 meccsből 13 meccsen döntetlen született, 4 Monaco és 4 PSG győzelem, szóval nagyon kiegyenlített az egymás elleni mérleg. Ezeket figyelembe véve tippünk szerint a mérkőzésen 2,5nél kevesebb gól lesz! A bátrabbak 3,40-es szorzóért megpróbálhatják a döntetlent is, de a 2,5nél kevesebb gólt biztosabbnak tartjuk, hiszen a kupákban mindig sok a meglepetés. Sok sikert mindenkinek!

Címkék: Tippmix